Četvrtak 12.05.2011.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto:

Dovoljno i za slavlje i za lečenje

Mlada samohrana majka zahvalila se svima koji misle na nju i njenu Jovanu i poželela da im Bog podari zdravlje, sreću i uspeh.


- Bog neka im uzvrati na najbolji način jer uz njihovu pomoć ja već nekoliko godina mogu da proslavim Vaskrs i druge praznike kako dolikuje, a moju Jovanu obradujem. Za Vaskrs to su bila bojena jaja i igračke - kaže Svjetlana.


Uspela je, kaže, da ode i na jednu terapiju u Zagreb i prisustvuje korisnom predavanju o tome "Kako se lakše nositi sa bolešću."

Jovana i Svjetlana Kljajić



- I to su mi omogućile donacije čitalaca "Vesti". Moje zdravstveno stanje uglavnom je isto. Ostvareni su pozitivni pomaci i na tome je stalo. Lekari su mi rekli da bi za oko dve godine mogla stati na štake, ali ja se više ne opterećujem razmišljanjima. Bolest je teška, iz mrtvih sam se čudom digla i oporavak mora da bude spor - priča Svjetlana i dodaje:


- Jovana mi kaže: "Jedva čekam, mama, kada ćeš prohodati da idemo napolje da se igramo. Vani je divno". Tada mi bude teško i radim vežbe mišića dok me sasvim neiscrpe.

Zaspim od umora, ali i saznanja da sam dala sve od sebe da ispunim ćerkinu želju da je držim za ruku dok šetamo sokacima po selu ili u Dubici ulazimo zajedno u radnje i biramo odeću i lutke.

Sada ona sa bakom ide u prodavnicu, ja ostajem ispred u kolima komšije i gledamo se kroz stakla... - priča Svjetlana, a glas joj drhti, što govori o unutrašnjoj borbi koju vodi.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online