Sreda 11.05.2011.
22:24

Toma: Štrajkujući glađu osetio sam kako žive Srbi

Tomislav Nikolić

- Poistovetio sam se bar na osam dana sa mnogim ljudima u Srbiji - rekao je Nikolić u Beogradu na prvoj konferenciji za novinare posle prekida štrajka glađu i žeđu krajem aprila, i dodao da je tokom štrajka "u drastičnoj meri osetio" kako žive građani u Srbiji.


Nakon sastanka sa šefom poslaničke grupe stranke Fides u mađarskom parlamentu Janošem Lazarom, Nikolić je govoreći o svom štrajku glađu i žeđu rekao da mu je savest mirna i da je učinio sve što je mogao za promene u Srbiji.


- Moja savet je mirna. Da je neko iz vlasti upola razmišljao manje o sebi nego što sam ja razmišljao o sebi mi bismo se dogovorili. Taj dogovor ne bi bio na štetu Srbije i njenih građana", rekao je predsednik SNS.


Govoreći o pregovorima o Kosovu i Metohiji i odlasku šefa srpske delegacije Borislava Stefanovića u Prištini, Nikolić je rekao da od tih pregovora ne očekuje ništa, jer se, kako je naveo, ne vode na ozbiljan način.


- Ne smatram da su to ozbiljni pregovori. U Srbiji niko ne zna ko je Borko Stefanović, a kamoli pregovarač sa druge strane stola", rekao je Nikolić aludirajući na šefa prištinske delegacije Editu Tahiri.

2024 © - Vesti online