Utorak 10.05.2011.
23:08 >> 01:00h
Vestionline

Srbija u finalu Evrosonga

Predstavnice Srbije na "Pesmi Evrovizije"
 

Nina Radojčić je neposredno pred proglašenje finalista izjavila je da nije imala nimalo treme jer ima odličnu pesmu i izvrsnu publiku širom Evrope. Samo par trenutaka posle toga slavila je sa svojom ekipom u zelenoj sobi, jer je objavljeno da je Srbija u finalu, i to kao prvi finalista.

Radojčićeva je pesmu "Čaroban" izvela na srpskom jeziku, dok se većina od ostalih 18 polufinalista opredelila za nastup na engleskom.


Sa prostora bivše Jugoslavije u prvom polufinalu je nastupala i predstavnica Hrvatske Darija Kinzer sa pesmom na engleskom "Celebrate", koja nije prošla dalje. Ostale republike bivše Jugoslavije, izuzev Crne Gore koja se ove godine ne takmiči, nastupaju u drugom polufinalu, koje je na programu 12. maja.


Glasovima publike i žirija u finale su se, osim Srbije, plasirali i predstavnici Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švajcarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda. U finale Evrosonga direktno su ušle Španija, Francuska, Italija, Velika Britanija i Nemačka.

Nas, dakle, očekuju još dva evrovizijska dana jer, osim što je drugo polufinale 12. maja, sa nestrpljenjem čekamo i finalno veče - 14. maja, kada će između 25 kompozicija biti izabran pobednik 56. Evrosonga.

2024 © - Vesti online