Utorak 10.05.2011.
17:49
Vestionline

Halimi neće da preseli Preševo na Kosmet

Riza Halimi protiv razmene teritorija

“Reciprocitet je faktički alfa i omega političkih zahteva Albanaca", rekao je Halimi Radio Kosovu, ocenivši da, u trenutnoj situaciji, u duhu Ahtisarijevog dokumenta, ima šansu da on prvo oživi na Kosmetu.

On smatra da bi taj princip trebalo da budu primenjuju i u Preševu i okolini, ocenivši da bi to dovelo da dugotrajne stabilnosti u regionu.

Halimi je izrazio protivljenje otvaranju pitanja granica ili razmene teritorije između

Ostali albanski političari za cepanje države

 

Podsetimo, predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, potpredsednik skupštine te opštine Orhan Redžepi i predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju su se na nedavnom sastanku u Gnjilanu založili za razmenu teritorije Srbije i samoproklamovane države Kosovo.

samoproklamovane republike Kosovo i Srbije.

“U ovim trenucima mislim da to nije ozbiljna tema i mislim da je mnogo ozbiljnije da završimo ono što smo započeli, što je u interesu garđana na terenu”, rekao je Halimi.

On ne veruje da će dijalog Beograd-Priština doneti bilo kakav rezultat, s obzirom na to da obe strane imaju dijametralno različite stavove.

Halimi je rekao da će Beograd pokušati da proces dijaloga traje što duže, ali i dodao da je dijalog potreban kako bi se rešili problemi sa kojima se suočavaju građani.

On smatra da su izjave o podeli Kosmeta, koje stižu iz Beograda, zapravo opipavanje pulsa međunarodnoj zajednici i da se trenutno ne bi smeli upuštati u takav eksperiment.

2024 © - Vesti online