Utorak 10.05.2011.
16:24
Vestionline, smedia.rs

Blat: Željko je uvek tri koraka ispred

Željko je tri koraka ispred svih - David Blat

"Čestitam Željku i njegovom timu. Oni su zasluženo pobednici. Što se nas tiče, mogu samo da kažem da košarka nije holivud, nema svaka priča srećan kraj, ali naša uopšte nije loša. Za nas je bila divna sezona, počeli sa novim timom, niko nam nije davao šanse, kamoli za finale. Uradili smo sjajne stvari, igrali divnu košarku, pokazali nove stvare".

Nisu izostali komplimenti na račun najtrofejnijeg trenera Evrope.

"Njegove brojke nisu iz ove ere. Uz Fila Džeksona on je najtrofejniji trener na svetu. On je fantastičan stručnjak, dobar čovek i posvećeni profesionalac. Pomaže mu i što je 12 godina u istom klubu, sve je gradio po svojoj slici, tražio igrače koji mogu da isprate njegov stil. Više od svega, srećan je što u timu ima mnogo važnih lokalnih igrača koji održavaju kvalitet i tradiciju. Dijamantidis, Carcaris, bili su Spanulis, Alvertis… Svi znaju kako funkcioniše klub. A Obradović ih je održao. Uvek je dva-tri koraka ispred ostalih. Ima i iskustvo, što je nas najviše bolelo u finalu", rekao je David Blat.  

"Lako mi je kada nema Partizana"

 

U vitrinama Željkove kuće u Atini sve je manje mesta za trofeje, a sada je stigao još jedan, osmi za šampiona Evrope. Ali popularni Čačanin se ne žali mnogo. Tvrdi, biće ih još.

 

Navijači Partizana, međutim, u šali kažu da mu je ove sezone bilo lako jer se nije susreo sa crno-belima, koji su poslednjih godina bili kobni po Atinjane.

 

"U pravu su, potpuno su u pravu", kaže za Kurir uz osmeh Obradović.

2024 © - Vesti online