Utorak 10.05.2011.
12:00
Lj. M. - Vesti - Foto:

Najviše pažnje najugroženijima

PREVOZ DO ŠKOLE: Učenici specijalnih škola
 



Centar za socijalni rad Prijedor snosi troškove smeštaja i ishrane dva slabovida studenta iz ove opštine upisana na Univerzitet Banjaluka, a svake godine deci sa posebnim potrebama iz socijalno ugroženih porodica obezbeđuju knjige i školski pribor, prevoz invalidne dece i dece sa mentalnom retardacijom do osnovne i srednje škole.


On je preuzeo i brigu za rešavanje prava iz penziono-invalidske i imovinsko-pravne zaštite dece sa posebnim potrebama koja su smeštena u ustanove (31), ili u druge porodice (10).


U ovoj ustanovi ističu da pomažu roditeljima, koji se suočavaju i sa problemom isključenosti iz društva zbog bolesti dece. Čine to kroz psihosocijalnu podršku putem različitih projekata.

Napominju da je lani savetodavnim radom bilo obuhvaćeno 171 lice sa posebnim potrebama i naglašavaju da se među decom koju upućuju na letovanje u Kumbor na Crnogorsko primorje, obavezno nalazi i značajan broj deca sa posebnim potrebama.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online