Utorak 10.05.2011.
07:47
D. Lj. J. - Vesti

I terorista na poslaničkoj listi

Džezair Šaćiri

Nosilac poslaničke liste Demokratske unije Albanaca (DUA) za Drugu izbornu jedinicu je bivši komandant paravojne ONA i nekadašnji poslanik u makedonskoj skupštini, Džezair Šaćiri Hodža.

Nakon završetka poslaničkog mandata, Hodža je otišao u selo Tanuševci na Skopskoj Crnoj Gori, gde je živeo okružen velikim brojem naoružanih bivših vojnika ONA.
 

Makedonska policija nije smela da ulazi u to selo, a sa naoružanom bandom, pored Tanuševaca, on je kontrolisao Lipkovo, Gošince i druga sela duž Skopske Crne Gore.
 

Odmetničko delovanja Šaćirija u pojasu pograničnih sela Tanuševci, Brest i Malino, gde je 2001. godine počela albanska oružana pobuna protiv vladinih snaga zbog navodno "narušenih ljudskih prava", početkom juna prošle godine "krunisano" je proglašenjem "Republike Tanuševci".
 

Državna izborna komisija će ovih dana znati da li će nosilac poslaničke liste DUA u Drugoj izbornij jedinici ostati Džezair Šaćiri, pošto se on nalazi na poternici MUP-a koji ga traži zbog kidnapovanja.

Teško naoružanje

 

Hodža se svojevremeno pohvalio da njegovi borci, albanski odmetnici, pored lakog, poseduju i teško naoružanje i ponovio da će "Republiku Taniševci" izdvojiti iz Makedonije i priključiti "Republici Kosovo".

2024 © - Vesti online