Utorak 10.05.2011.
01:39
Vestionline

BASF dobio novo rukovodstvo

Bok (52) je svoju karijeru u ''BASF-u'' započeo u odeljenju finansija u Ludvigshafenu (Nemačka) 1985. godine. Od 1992. do 1997. Radio je za firmu Robert Boš GmbH u Štutgartu i Brazilu. U ''BASF'' se vratio 1998. na poziciju direktora finansija severnoameričke filijale, a predsednikom logistike i informacionih usluga je imenovan 2000. u Ludvigshafenu.

Smena na mestu predsednika: Dr Jirgen Hambreht (levo) sa dr Kurtom Bokom (desno)

Za člana uprave ''BASF-a'' na poziciji direktora finansija imenovan je 2003. godine, a od 2007. uporedno je bio predsednik i izvršni direktor korporacije ''BASF'' u Nju Džersiju. Oženjen je i otac troje dece.
 

''BASF''  je vodeća hemijska kompanija na svetu. Proizvodni program obuhvata hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja, naftu i gas. Kao pouzdan partner, ta kompanija pomaže svojim kupcima iz gotovo svih branši da budu još uspešniji.

Svojim visokokvalitetnim proizvodima i inteligentnim rešenjima, kompanija BASF doprinosi rešavanju globalnih izazova kao što su zaštita klime, energetska efikasnost, ishrana i mobilnost. Godine 2010. BASF je sa 109.000 zaposlenih ostvario promet od preko 63,9 milijardi evra. Ostale informacije možete pronaći na www.basf.com ili u ''Social Media Newsroom'' pod newsroom.basf.com.

BASF u Srbiji


Preko svog predstavništva u Beogradu, kompanija ''BASF'' je u Srbiji prisutna više od 20 godina. Osnivač firme ''BASF'' Srbija d.o.o. je ''BASF SE'' iz Nemačke sa 100% osnivačkog udela.

 

Sa 30 zaposlenih, ''BASF Srbija'' d.o.o. ima za cilj da na lokalnom tržištu realizuje osnovnu ideju koncerna ''BASF'' – da putem neprekidnih inovacija i proizvoda visokog kvaliteta, koji kupcima pomažu da budu uspešni u svojim branšama i rade na poboljšanju životnog kvaliteta, bude vodeća hemijska kompanija na svetu.

 

Proizvodni program obuhvata oblasti hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje i sredstva za zaštitu bilja a plasira se na tržišta Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Predstavništvo se nalazi u Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, kontakt-telefon 011/30-93-400, www.basf.rs.

2024 © - Vesti online