Ponedeljak 09.05.2011.
10:33
Vestionline

Homs: Sirijske snage ubile dete?

Prema izveštajima sirijskih medija, juče je uhapšeno nekoliko ljudi, a zaplenjene su i veće količine oružja i municije u gradu koji je jedan od centara pobune protiv predsednika Bašara al-Asada.

Sirija: Tenkovima na demonstrante

Državna televizija je potvrdila izveštaje aktivista i stanovnika Homsa o tome da su vojska i policija juče tenkovima ušle u grad, u kojem su ranije prekinute linije komunikacije i snabdevanje električkom energijom.

Operacije sirijske policije protiv antirežimskih demonstranata nastavljaju se i u priobalnom gradu Banias i u Deri, na jugu zemlje, javio je BBC.

Državna agencija Sana je izvestila da je naoružana banda iz zasede ubila 10 radnika koji su putovali iz Libana u Homs, gde je dan ranije ubijeno 15 ljudi tokom demontracija.

Uhapšene stotine ljudi

 

Sirijske snage bezbednosti su uhapsile nekoliko stotina osoba, u akciji čiji je cilj suzbijanje antivladinih protesta, javlja AP, pozivajući se na izjave aktivista za zaštitu ljudskih prava.


Tvrdi se da su u Homsu, Banijasu, Damasku i selima u blizini Dare uhapšeni organizatori i učesnici demonstracija.

Prema podacima grupa za zaštitu ljudskih prava, u protestima u Siriji, koji traju od sredine marta, ubijeno je više od 600 ljudi, a oko 8.000 je uhapšeno ili nestalo.

2024 © - Vesti online