Ponedeljak 09.05.2011.
16:28
V. Tasić - Vesti

Nude mi se kolege!

Primim penziju i pevam: Gordana Stojićević
 

- Penzijica je mala, ali slatka. Nije neka, ali je redovna. Odlično se osećam kao penzionerka jer za moju generaciju pevača posla nema. U ovom ludilu, ispade da je najbolje biti penzioner. S obzirom na kompletnu situaciju, meni je odlično. Ne zato što mnogo imam, već zato što mnogo ne tražim - kaže Gordana.


Da li vam nude kolege da pevaju u vašem restoranu?

- Kako da ne. Malo-malo, pa me neko priupita ima li posla kod mene. Uz pitanje, obično idu priče o teškoj situaciji. Nekome treba para da plati račune, nekome da dete pošalje na ekskurziju, nekome da popravi auto. Situacija na estradi je katastrofalna. Posla nema, životni troškovi veliki, a pevači imaju sve manje mesta gde mogu da rade i zarade.

Kada dođu i zamole vas za posao, da li ih prihvatite ili odbijete?

- Odbijem, ali zato što moram. Nažalost, nisam u prilici da pomognem. Da imam mogućnosti, mnoge bih uposlila. Uvek sam u neprijatnoj situaciji kada moram nekoga da odbijem. Kolege me često šokiraju svojim pričama i ispovestima, pa se često pitam zašto im baš ja dođem kao rame za plakanje i neko kome se obraćaju za pomoć. Žao mi je što nisam bogata bar jedan dan, ne zbog sebe, već da pomognem drugima.
 

Zar vam se ne isplati da angažujete nekog od kolega, pa da napravite odličan posao bar za jedno veče?

- Meni niko ne može da se isplati! Mali su kapaciteti restorana i tu nema računice. Drugo su ljudi koji u mom restoranu pevaju sa mnom - Izvorinka Milošević, Nena Vukadinović, Jasna Đokić, Saša Haos... Mi pevamo da bi nam život bio lepši, a ne zato što moramo. Ponekad naleti neko od mojih dragih kolega, ali među njima nema ovih što lete između neba i zemlje, što ne znaju gde su.
 

Ko su kolege koje vam se nude, a ko su oni koji naiđu slučajno?

- Ne bih da pričam o onima koji se nude. Dovoljno im je teško što nemaju posla, bilo bi bez veze da sad glumim gazdaricu koja se hvališe time što joj kolege nešto traže... I njima je dosta svojih muka, samo im još fali da ih ja prozivam po novinama. Pre neki dan mi je naletela Sneki, došla je da vidi kako izgleda restoran, da proba klopu. I Lepa Lukić je bila nedavno, pevala je na jednom malom slavlju koje je jedan kolega organizovao kod nas. Ovih dana ću otići u njenu kafanu "Dva putića" da joj uzvratim posetu.

Propala država, propala estrada


Uvek ste bili oštar kritičar estradnih dešavanja, zašto ste sada popustili?
 

- Kritična sam i dalje, ali što se manje bavim estradom, život mi je lepši! Situacija na estradi je ista kao i situacija u propaloj državi i ne može da bude drugačija. Nisam ogorčena, ne kukam, jer uspevam da opstanem a nisam bila ni dvoranka, ni farmerka, ni ukućanka - kaže Goca.
 

Zašto niste ušli u neki rijaliti da podgrejete popularnost?
 

- Ne treba mi podgrejana popularnost. Sa ovom istrošenošću, mentalnom i fizičkom, ne bih mogla da podnesem degradaciju i poniženja u rijalitiju.

2024 © - Vesti online