Nedelja 08.05.2011.
23:23
Vestionline

Kladionice Ninu jedva vide u finalu

Liste kvota kladionica "Vilijam Hil", "Pedipauer" i "Skaj bet" pokazuju da će predstavnica Srbije na ovogodišnjem “Evrosongu“ Nina Radojičić, sa pesmom "Čaroban", uspeti među poslednjima da se plasira u finale.

Nina nije favorit po oceni kladionica

U samoj završnici takmičenja, 14. maja, Nina će sudeći po najpopularnijoj svetskoj kladionici "Vilijam Hil" zauzeti 24. mesto, "Pedipauer" joj predviđa 20. poziciju, a "Skaj bet" 22.

Najbolje šanse među nekadašnjim jugoslovenskim republikama ima Bosna i Hercegovina, koju će predstavljati popularni mužičar Dino Merlin sa pesmom "Love in Rewind".

Merlin se najbolje kotira među učesnicima drugog polufinala, 12. maja, a u finalu, sudeći po kladionicama, mogao bi da zauzme visoko četvrto mesto.

Favorit 56. Evrosonga je predstavnik Francuske, operski pevač Amauri Vasili, sa pesmom "San", koju će izvesti na korzikanskom jeziku i to će biti prvi put posle 1993. godine da se Francuzi predstavljaju Evropi na tom jeziku.

Poslednjih godina zemlje takozvane "velike četvorke", direktni finalisti - Francuska, Nemačka, Španija i Velika Britanija imale su loš plasman na Evrosongu, za šta su krivile "balkanski i lobi bivših sovjetskih zemalja".

Međutim, mimo svih očekivanja prošle godine je na "Pesmi Evrovizije" pobedila predstavnica Nemačke Lena Majer, sada je favorit Francuska, a Italija, takođe jedan od najvećih finansijara Evropske radiodifuzne unije, vraća se posle 13 godina.

2024 © - Vesti online