Sreda 09.12.2009.
14:28
Tanjug

Srpski sport - nacionalni brend broj 1

"Nagradu sam primila u ime sportske publike Srbije i svih sportskih novinara", izjavila je Samardžić-Marković na konferenciji za novinare u beogradskom "Sport kafeu".

Ona je izrazila zadovoljstvo rezultatima postignutim u poslednje tri godine, ne samo u oblasti vrhunskog sporta, već i u razvoju infrasrtrukture.

"Zadovoljna sam jer je izgrađeno, odnosno rekonstruisano 170 terena, 40 hala, četiri bazena i jedno klizalište. Tu je i Kuća fudbala, kao i sportski centar "Košutnjak" koji je renoviran za potrebe Univerzijade", navela je Samardžić-Marković.

Borba protiv dopinga

 

Komitet ministara Saveta Evrope izabrao je ministra omladine i sporta Srbije Snežanu Samardžić-Marković za člana Međunarodne antidoping agencije (WADA), Ministarka će biti u Osnivačkom bordu WADA jedan od petoro predstavnika Evrope.

"Ponosna sam što ću aktivno učestvovati u radu najvišeg svetskog tela za borbu protiv dopinga", poručila je ona.

Ona je podsetila i na ovogodišnje uspehe srpskog sporta - od srebrne medalje seniorske košarkaške reprezentacije u Poljskoj, zlata vaterpolista na šampionatu sveta u Rimu, preko srebra Milorada Čavića i zlata Nađe Higl na prvenstvu sveta u plivanju, do Univerzijade i plasmana fudbalske reoprezentacije na prvenstvo sveta u Južnoj Africi.

Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar ukazao je na značaj saradnje svih sportskih organizacija u Srbiji.

"Uspostavljanjem dobrog balansa između tri stožera srpskog sporta - Ministarstva, Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza Srbije, rezultati će ubuduće biti još bolji", rekao je Šoštar.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović napomenuo je da je ova godina bila izuzetno teška za naš sport u pogledu uslova i finansija, ali da su rezultati bili "iznenađujuće dobri".

Pomoćnik ministar omladine i sporta Vojislav Tabački naglasio je da su "veliki sportski uspesi Srbije plod, pre svega, dobre organizacije".

"Ministarstvo će i ubuduće voditi računa da novac namenjen sportistima i sportskim savezima dođe u prave ruke", izjavio je Tabački, dok je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić zaključio da su svi uspesi doprineli "boljem pozicioniranju Srbije na svetskoj sportskoj sceni". 

2024 © - Vesti online