Nedelja 08.05.2011.
12:59
Vestionline

"Jedva čekam da pobedim Nadala"

Španac je tada neverovatno spasao tri meč lopte i slavio posle četiri sata i dva minuta igre, a Novak sada priželjkuje revanš.

"Naravno da se sećam Madrida 2009, kada smo igrali veoma, veoma dug meč. Biće ovo prava poslastica za one koji će nas gledati. Jako sam motivisan da pobedim, posebno Rafu jer je to glavni izazov na šljaci", rekao je Novak.

Srpski teniser kaže da mu je drago zbog toga što vrlo često u poslednje vreme igra protiv prvog tenisera sveta.

"To je sjajno za publiku, za turnir i za nas na kraju jer predstavlja veliki izazov. Obojica jedva čekamo da počne. Često smo se sretali poslednjih meseci na terenu i odigrali neke zaista dobre mečeve, posebno one u SAD nedavno".

Novak kaže da mu je potrebno da veruje u to da će pobediti Nadala na njegovom terenu i to na podlozi u kojoj apsolutno dominira.

"Sigurno je da želite da izađete na teren i date sve od sebe kako biste pobedili. Rafa je neverovatan igrač, izuzetan takmčar i toliko često je pobeđivao na šljaci prethodnih godina. Svestan sam toga ali potrebno mi je da verujem, da izađem na teren i pokušam da ga pobedim".

Novak se osvrnuo i na loš start protiv Belučija u polufinalu turnira, kada je izgubio prvi set sa 6:4. On priznaje da se do sredine drugog seta prilično namučio da slomi otpor Brazilca.

"Verovao sam tokom celog meča da mogu da preokrenem i bio sam u pravu. Bio je bolji igrač u prvom i delu drugog seta, definitivno. Agresivnije je igrao, a ja sam se osećao pomalo sporim i trebalo mi je neko vreme da zaista uhvatim ritam. Ali kada jesam, napravio sam ključni brejk i sve je došlo na svoje mesto".

Nadal i Novak se sastaju 26. put. Španac ima bolji skor, vodi 16-9 u pobedama, od kojih je 9-0 na šljaci i 2-0 na travi. Novak vodi sa 9-5 na tvrdoj podlozi, a pobedio je prvog tenisera sveta na poslednja dva susreta. Đoković je nadomak šeste titule ove sezone i ima skor 31-0 od početka godine.

2024 © - Vesti online