Nedelja 08.05.2011.
13:28
Vestionline

Troicki protiv Davidenka u Rimu

Težak žreb - Viktor Troicki

U drugom kolu Rima, ako savlada Davidenka, Troickog očekuje duel sa pobednikom meča između Potita Staraćea iz Italije i Ukrajinca Aleksadra Dolgopolova.

Novaka Đokovića u drugom kolu očekuje meč sa pobednikom duela dvojice kvalifikanata. Najbolji srpski teniser bi u trećoj rundi mogao da igra protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke ili Fabijana Fonjinija iz Italije, a u četvrtfinalu protiv Šveđaninom Robinom Soderlingom.

U istoj polovini žreba sa Đokovićem se nalaze i Endi Mari iz Velike Britanije i Austrijanac Jirgen Melcer, dok bi sa Troickim, ako obojica budu uspešni, mogao da se sastane tek u polufinalu. 

U suprotnoj polovini žreba od srpskih tenisera nalaze se Rafael Nadal i Rodžer Federer, što znači da sa nekim od njih dvojice Đoković ili Troicki mogu da se sastanu tek u finalu. I Nadal i Federer su slobodni u prvom kolu, a Španac će u drugom igrati protiv pobednika meča između Brazilca Tomaša Belučija, koji je u subotu namučio Đokovića, i jednog kvalifikanta, dok Federera očekuje susret sa boljim iz duela Kipranina Markosa Bagdatisa i Žo-Vilfreda Conge iz Francuske. 

Jelena sprema osvetu

 

Ukoliko se Jelena Janković nadala da će u Rimu dobiti priliku za osvetu Luisi Safarovoj iz Češke, koja ju je eliminisala sa turnira u Madridu, onda može reći da je sreća bila na njenoj strani.

Naša najbolje rangirana teniserka će u 2. kolu Rima igrati baš ptoriv Safarove.

 

Ana Ivanović igraće u 1. kolu protiv Ruskinje Nađe Petrove, dok će Bojana Jovanovski na megdan Izraelki Šahar Per.

2024 © - Vesti online