Subota 07.05.2011.
21:47
Vestionline

Đoković zakazao finale sa Nadalom

Uspeo da napravi preokret protiv odličnog Belučija - Novak Đoković

Srpski teniser je tako ostao neporažen u 2011. godini zabeleživši 33. uzastopnu pobedu, a 31. ove godine. Brazilac je u polufinalu odigrao definitvno meč života, i da se sa druge strane mreže nije nalazio Đoković ili eventualno Nadal, Beluči bi sigurno zabeležio pobedu protiv bilo kojeg drugog tenisera.

Đoković je tokom prva dva seta bio u podređenom položaju što mu se ove godine nijednom nije dogodilo, ali je sačekao svoju priliku. U finišu drugog seta je preokrenuo meč, a onda je u maniru trenutno najboljeg svetskog tenisera to pretvorio u 31. trijumf u 2011. godini.

Protivnik u finalu biće mu Rafael Nadal, čovek koji je sigurno najbolji igrač svih vremena na šljaci. Biće to 26. međusobni duel prvog i drugog na ATP listi, a od prethodnih 25 Nadal je dobio 16.

Đoković nije lako dobio prvi gem, ali je uspeo da odservira dva asa i tako se izvuče iz neprijatne situacije. Srpski tenise ni svoj drugi servis gem nije lako dobio, ali je uspeo da posle 30:30 bekhend i forhend vinerom povede sa 2:1.

I drugi servis gem na meču Beluči je dobio bez izgubljenog poena, a onda je u petom gemu iskoristio bolji početak meča, napravio je brejk i poveo je sa 3:2.

Krajem seta Beluči je uz dosta sreće došao do set lopte, a zatim i rešio prvi deo u svoju korist 6:4.

Druga deonica je obilovala uzbuđenjima, jer je Đoković značajno podigao nivo svoje igre, a smanjio greške što je dovelo do toga da publika u "magičnoj kutiji" uživa u čarima vrhunskog tenisa. Tako je Brazilac uspeo da brejkom povede sa 2:1 iako je u prethodnom gemu morao da spasava tri uzastopne Noletove šanse za brejk.

Srpski teniser je uspeo vrati brejk, a posle i da preokrene rezultat i reši drugi set u svoju korist sa 6:4.

Treći set Srbin je počeo brejkom i vođstvom od 2:0 što je uzdrmalo Belučija, koga je mučio i butni mišić, pa je kod 3:0 na semaforu zatražio pomoć lekara. Iako je intervencija urodila plodom, pomoći protiv razigranog Noleta više nije bilo.

Posle ukupno dva sata i devet minuta igre, Đoković je ostvario drugu pobedu u karijeri nad Brazilcem, koga je u njihovom prvom meču odigranom prethodne godine u Rimu pobedio sa 6:4, 6:4.

Nakon 31. uzastopne pobedu u 2011, Đoković će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je u prvom polufinalnom meču savladao Rodžera Federera sa 5:7, 6:1, 6:3. Biće to šesto uzastopno ovogodišnje Noletovo finale, a u dva je pobedio upravo Španca.

2024 © - Vesti online