Petak 06.05.2011.
05:07
Alo!

Obama nije uživo gledao smrt Bin Ladena!

Izgleda da su samo zurili u prazno: Barak Obama sa saradnicima na fotografiji za koju je iz Bele kuće rečeno da predstavlja gledanje prenosa likvidacije Bin Ladena
 

- Kada su timovi specijalaca došli na lice mesta, niko od nas nije znao šta se dešava na terenu nekih 20 do 25 minuta. Bilo je vrlo napeto u tim trenucima, jer smo čekali informacije. Na kraju je admiral Mekrejven izjavio da smo dobili poruku “Džeronimo“, što je bila šifra da je Bin Laden uhvaćen - objasnio je Paneta.


Posle saznanja da "prenosa ubistva" nije bilo, novinare je interesovalo da li je vođa Al Kaide rekao nešto američkim komandosima, na šta je Paneta rekao:


- Da budem iskren, mislim da nije imao vremena da kaže bilo šta. U toku je bila oružana paljba i kada su specijalci došli na treći sprat, gde se Bin Laden krio, sve je bilo završeno za nekoliko sekundi.


Konkretni dokazi o likvidaciji najtraženijeg teroriste na svetu po svemu sudeći nikada neće ugledati svetlost dana jer je Barak Obama odlučio da se fotografije mrtvog Bin Ladena ne objavljuju! Obama je tu odluku doneo posle konsultacija sa Hilari Klinton, državnom sekretarkom SAD, i Robertom Gejtsom, šefom Pentagona, zbog “interesa nacionalne bezbednosti“.

- Značajno je za nas da obezbedimo da grafičke slike nekog ubijenog u glavu ne cirkulišu okolo kao podsticaj za dodatno nasilje ili propagandno oruđe - rekao je Obama i dodao da će, bez sumnje, uvek biti onih koji će negirati da je Osama ubijen.


Kao razlog za neobjavljivanje fotografija navodi se i to što su one jezive. Navodno, Osama ima rupu od metka iznad levog oka i vide se ostaci mozga i krv. Uprkos jezivosti, u četvrtak su iz agencije Rojters “procurile“ fotografije tri muške osobe, koje su ubijene zajedno sa vođom Al Kaide!

2024 © - Vesti online