Petak 06.05.2011.
08:00
Vestionline

Japanci izumeli "ljubljenje na daljinu"

Ljubite se sa cevčicom, a zamišljate devojku

Istraživači tokijskog Univerziteta za elektrokomunikacije već su demonstrirali uređaj za imitaciju poljubaca, sastavljen od dva uparena aparata priključena na kompjuter.

Dva prostorno udaljena kokrisnika stavljaju u usta savijeni plastični štitnik i pomeraju jezik u pravcu ili suprotno od kretanja kazaljki na satu. Njihovi pokreti se sinhronizuju posredstvom Interneta, i ukoliko jedan od partnera počne da okreće štitnik svog aparata, on se kod drugog korisnika takođe pokreće.

Predstavnik laboratorije Nobuhiro Takahasi ukazuje da je uređaj u fazi testiranja, a da se umesto ljudskih usana i jezika koristi izvijena osetljiva cevčica.

Naučnicima predstoji usavršavanje svog uređaja, ali u perspektivi oni obećavaju da će "predajnik poljubaca" imati funkciju prenosa ukusa i imitacije partnerovog disanja. Istraživači ističu da će njihov uređaj biti veoma popularan među korisnicima društvenih mreža, obzirom da će moći unapred da se poljube sa svojim virtuelnim sagovornikom i zaključe da li uopšte ima smisla da se sretnu u stvarnom svetu.  

2024 © - Vesti online