Četvrtak 05.05.2011.
10:40
Vestionline

Ferguson ponosan na svoje igrače

Aleks Ferguson

Junajted se plasirao u finale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je i u prvom duelu slavio s 2:0. Ferguson je na duelu s Šalkeom izveo kombinovani tim.

"Nisam spavao prethodne noći, jer sam razmišljao o startnoj postavi. Četiri puta sam se probudio... Međutim, ovi momci su igrali protiv Šalke su učinili da budem ponosan. Činjenica da se radilo o polufinalu Lige šampiona terala me je na preispitivanje da li sam doneo pravu odluku, ali mi je drago da je moj potez bio ispravan", rekao je Ferguson i dodao:

"Ponosan sam na svoje igrače. Ovo je fantastičan uspeh za klub. Tamo smo gde želimo da budemo. Često sam govorio tokom godina da treba da budemo uspešniji u Evropi i siguran sam da će ova ekipa uspeti da osvoji trofej".

Junajted će u finalu Lige šampiona igrati protiv Barselone. Finalni meč na programu je 28. maja na Vembliju.

"Barsa igra sjajan fudbal. Uživanje je gledati kako oni igraju. Međutim, moji igrači su sposobni da osvoje Ligu šampiona. Imamo tim koji je pun kvalitetnih igrača", dodao je škotski stručnjak.

Trener Šalkea Ralf Rangnik izjavio je da njegov klub mora da bude ponosan na rezultate u Ligi šampiona.

"Mančester je zasluženo pobedio, bili su bolji u obe utakmice. Tokom prvih 20 minuta revanša igrali smo bolje nego u prvom meču, iako nismo stvorili šansu. Potom smo izgubili previše lopti i postalo je teže. Nije me iznenadilo što je Mančester igrao sa drugim timom, pošto je Ferguson to i najavio. Njihovih rezervnih 11 su izuzetni. Mnogi timovi u Bundesligi bi ih rado videli u prvom timu. Međutim, svi možemo da budemo ponosni na rezultate u LŠ u ovoj sezoni", istakao je trener Šalkea.

2024 © - Vesti online