Četvrtak 05.05.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: Z. Tmušić

Ista muka zbližila donatorku i štićenicu

Ponovo u nevolji: Milijana Perović sa majkom i sestrom
 

- Kako i sama bolujem od ove teške bolesti, koja je neizlečiva, srce me je zabolelo kada sam saznala da je Milijana ponovo oslabila i da je teška samo 40 kilograma. Visoka oko 180 centimetara, onda možete misliti kako joj je. I oni koji nemaju iskustva sa ovom bolešću mogu pretpostaviti da je njen život u opasnosti. Posebno me zabrinulo to što njena samohrana majka Dobrila, svojom preskromnom platom ne može da joj obezbedi dovoljno dobre namirnice, vitamine i čajeve kako bi Milijana ojačala jer je poseban režim ishrane za obolelele od Kronove bolesti veoma skup, što je meni dobro poznato. Zato sam joj istog časa, u okviru svoje mogućnosti, poslala lek "salofal", jednu kutiju tableta od 100 mg. Pomagala sam joj i ranije i nastaviću to da činim koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale - rekla je dobročiniteljka iz Švajcarske, ne želeći da otkriva svoje ime.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Za pogoršanje zdravstvenog stanja Milijane, naša čitateljka, kako kaže, slučajno je saznala.


- Milijana, njena majka Dobrila i mlađa sestra Marijana jako su ponosne i mada ih ja često zovem telefonom i smatram da smo bliske, retko kada mi se požale ili ispričaju u kakvim su problemima.


Kad mi je Dobrila rekla da je Milijani loše i priznala da nema novca za lekove koji se mogu naći samo u inostranstvu, učinila sam što sam mogla. Volela bih kada bih da mogu da im pomognem mnogo više, ali nisam u stanju da to sama učinim, zbog čega me srce boli - rekla je ova dobrotvorka zabrinuta za Milijanu kao da joj je najrođeniji rod.
 

Teška sudbina

Dobrila Perović iz Rogatice je, podsećamo, 1992. godine doživela zverska ubistva oca, majke, brata, sestre i supruga, ali je uspela bol da potisne predajući se potpuno svojim ćerkama Milijani i Marijani. Njena teška sudbina nije mogla da ostavi ravnodušnim mnoge ljude dobrog srca, koji su joj pre dve godine zdušno pomagali kad joj se ćerka razbolela, a među kojima je i dobrotvorka iz Švajcarske, koja je nastavila to da čini i po završetku akcije Humanitarnog mosta.

2024 © - Vesti online