Sreda 04.05.2011.
09:11
Srna

"E, Tito, ti bi sve ove preko noći rasterao"

Tito u Podgorici 1946. godine

U čitulji je i tekst Josipa Broza Tita u kome se kaže: "Smrt zavisi od toga kako je neko živio. Ako ste uradili nešto korisno, to će vas nadživeti... Ljudi nikada ne zaboravljaju šta je bilo dobro kod nekog državnika. Oni će se uvek sećati onog dobrog u njegovim delima...".  

Čitulje Josipu Brozu Titu objavljene su jutros i u sarajevskoj štampi. Društvo "Josip Broz Tito" Sarajevo navodi da će danas u 15.00 časova njegovi članovi položiti cveće "ispred statue Maršala" u parku kampusa Univerziteta.

Grupa Titovih poštovalaca iz Mostara u čitulji poručuje ljudima "koji blate lik i djelo Josipa Broza Tita" da je on "i mrtav korisniji od njih".

Čitulje povodom 31. godišnjice smrti Josipa Broza Tita objavljene su danas u beogradskom dnevnom listu "Politika".

"Za života si postao živa legenda a danas si Tito - titan", piše u čitulji beogradskog preduzeća "Marković Siniša i Ortak". U čitulji Udruženja za negovanje tradicije dobrovoljnog omladinskog rada "Pavle Korčagin" kratko se navodi: "Mi stojimo postojano".

U zagrebačkom "Večernjem listu", izdanje za BiH, Odbor HDZ-a BiH Zapadnohercegovačkog kantona podseća na 13 godina od smrti bivšeg ministra odbrane Hrvatske Gojka Šuška, navodeći da "njegova dela žive i danas i da se on borio za svetu stvar - slobodnu i nezavisnu Hrvatsku".

2024 © - Vesti online