Utorak 03.05.2011.
23:03
Vestionline

Barselona u finalu, Real ponovo oštećen

Barselona izašla kao konačni pobednik iz serije "El Klasika"

Katalonski klub je izborio finale Lige šampiona, pošto je u prvom meču odigranom pre šest dana u Madridu slavio sa 0:2.

Barselona je u večerašnjem meču povela u 54. golom Pedra Rodrigeza, a izjednačio je Marselo u 64. minutu. Ono što je obeležilo ovaj "El Klasiko" jeste nova sudijska greška, pošto je Fran de Blekere poništio čist pogodak gostima uz Madrida, početkom drugog poluvremena pri rezultatu 0:0.

Drugi finalista Lige šampiona biće poznat posle duela između Mančester junajteda i Šalke. Junajted je u prvom duelu slavio s 2:0, a revanš je u sredu od 20,45 časova na Old trafordu. Finalni meč biće odigran 28. maja na londonskom Vembliju.

Real je ušao agresivnije u meč, a gosti su već u prvom minutu zapretili preko Ronalda i Marsela, ali su fudbaleri "kraljevskog kluba" preterali u driblinzima. Real je u prvih 15 minuta meča pokušavao presinzima da dođe do svoje igre, ali se Barselona odlično branila. Domaći fudbaleri su se u nastavku meča proigravali sa igračima Reala, a ekipa sa Nou Kampa prvu veliku šansu imala je u 21. minutu. Ćavi je iz kornera centrirao za Busketsa, koji je sa oko 10 metara pogodio Kasiljasa.

Nova prilika za domaće u 32. minutu. Vilja je prosledio loptu do Mesija, koji je prošao trojicu igrača Reala, a onda je iskosa sa 18 metara šutirao u desni ugao gola Reala. Međutim, golman Reala je odlično intervenisao. Samo minut kasnije nova šansa za Barselonu. Alveš je proigrao Mesija, a najbolji igrač sveta s leve strane ulazi u kazneni prostor i s 10-ak metara šutira pored gola.

Katalonci su nastavili s napadima, a do nove šanse domaći su došli u 34. minutu. Diara je izgubio loptu na sredini terena, a lopta je potom došla do Vilje, koji šutira sa oko 16 metara, ali je ponovo intervenisao Kasiljas. Mesi je dva minuta kasnije odlično šutirao sa 15-ak metara, a golman Reala je ponovo bio na mestu. Real je pripretio u 39. minutu. Ronaldo je prošao po desnoj strani, a onda je odlično centrirao po desnoj strani, ali je Valdes odlično intervenisao ispred Iguaina.

Real je krenuo agresivnije na početku drugog poluvremena, a gostima je poništen gol u 46. minutu. Ronaldo je prošao kroz sredinu terena, a potom je proigrao Iguaina, koji je utrčao u protivnički šesnaesterac i pogodio mrežu domaćih. Međutim, belgijski sudija Frank de Blekere je ranije zaustavio igru zbog navodnog prekršaja Ronalda, koji je odgurnut u padu leđima spotakao Maskerana. Gostujući igrači su protestovali, ali je sudija bio neumoljiv i igra je nastavljena.

Barselona je povela u 54. minutu. Inijesta je odlično prevario trojicu igrača Reala i prosledio je loptu do Pedra, koji sa oko 15-ak metara pogađa mrežu Reala. Gosti su u nastavku meča zaigrali agresivnije, a do izjednačenja stigli su u 64. minutu. Di Marija je primio loptu iskosa, a onda je prevario Maskerana i iz kaznenog prostora Barselone pogodio stativu protivničkog gola. Lopta se odbila do Marsela, koji je bez problema pogodio mrežu Valdesa.

Katalonski klub je u nastavku meča pao u igri, ali Real nije uspeo da stvori izgledniju šansu za postizanje gola. U poslednjih 10-ak minuta igrači oba tima zaigrali su nešto oštrije, ali je De Blekere držao meč pod kontrolom i mirno je susret priveo kraju.

Nije bilo mesta za Murinja na Nou Kampu

Trener Reala Žoze Murinjo pratio je revanš meč iz hotelske sobe u kojoj su odseli fudbaleri madridskog kluba. Murinjo je isključen na prvom meču u Madridu zbog prigovora nemačkom sudiji Volfgangu Štarku. On prema pravilima UEFA-e nije imao pravo da komunicira sa svojim klubom telefonom ili sms-porukama za vreme meča.

Murinjo je mogao da bude na tribinama stadiona Nou Kamp, ali su sva mesta u VIP ložama bila popunjena predstavnicima sponzora koji nisu želeli da ustupe mesto portugalskom stručnjaku. On je mogao da bude na tribinama sa navijačima Reala, ali je ta mogućnost ocenjena kao previše riskantna i on je ostao u hotelskoj sobi.

Barselona - Real 1:1 (0:0)
(Pedro Rodrigez 54' - Marselo 64')

 

Žuti kartoni: Pedro Rodrigez 83' - Karvaljo 13', Diara 58', Ćavi Alonso 69', Marselo 76', Adebajor 85' Stadion: Nou Kamp u Barseloni. Gledalaca: preko 95.000. Sudija: Frank de Blekere (Belgija)

 

Barselona: Valdes, Alveš, Pike, Maskerano, Pujol (od 90' Abidal), Ćavi Ernandez, Buskets, Inijesta, Vilja (od 74' Keita), Mesi, Pedro Rodrigez (od 90' Afelaj). Trener: Žosep Gvardiola.

 

Real: Kasiljas, Arbeloa, Albiol, Karvaljo, Marselon, Ćavi Alonso, Diara, Ronaldo, Kaka (od 60' Ozil), Di Marija, Iguain (od 56' Adebajor). Trener: Žoze Murinjo.

2024 © - Vesti online