Sreda 09.12.2009.
11:00
Vestionline, Sportservis

UEFA neće izbaciti CSKA iz Lige šampiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je u utorak dvojicu igrača CSKA, koji su propustili sinoćnji meč poslednjeg kola Lige šampiona protiv Bešiktaša (2:1).

Moskovski tim je trijumfom nad Bešiktašom obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, a UEFA je demantovala pojedine medijske navode da će izbaciti ruski klub iz Lige šampiona, pošto su odbrambeni igrači Sergej Ignašević i Aleksej Berezucki suspendovani jer su bili pozitivni na doping testu od 3. novembra, posle utakmice s Mančester Junajtedom (3:3).
 

Propisi Evropske fudbalske unije (UEFA) dozvoljavaju da se klub izbaci iz bilo kog takmičenja ako se utvrdi da je u nekom timu bilo dva ili više dopingovanih igrača.


"U ovom slučaju, to pravilo se neće primeniti", rekao je neimenovani izvor iz UEFA.


CSKA je prethodno saopštio da neće biti izbačen iz najelitnijeg klupskog takmičenja, jer su igrači bili pozitivni nakon što su konzumirali lekove protiv prehlade, odnosno gripa, tako da odgovornost nije na njima, već na klupskom lekaru, koji o tome nije obavestio UEFA.


CSKA je istakao da se supstanca pronađena kod njegovih fudbalera ne nalazi na listi zabranjenih sredstava UEFA, ali klub je pogrešio jer nije prijavio korištenje leka "Sudafed".


Klub nije komentarisao činjenicu da se pomenuta supstanca nalazi na listi zabranjenih sredstava Svetske anti-doping agencije (WADA).

2024 © - Vesti online