Utorak 03.05.2011.
15:28
Vestionline

Federer: Novak je spreman za tron!

'Šta da ti kažem, bolji si' - Rodžer i Novak

"Smatram da će Novak Đoković biti naredni prvi igrač sveta, iako tek počinje sezona na šljaci koja je specijalnost Rafela Nadala" rekao je Rodžer Federer.

Švajcarac je istakao je da Đoković ima otvoren put ka vrhu ATP liste pre svega, zbog činjenice da u poslednje vreme igra jako dobro.

"Mislim da je Đokovićev nagli uspon započeo na Otvorenom prvenstvu SAD prošle godine, iako je tada u finalu izgubio od Nadala", rekao je Federer i dodao da je taj poraz "pozitivno uticao na Novaka".

"Đoković je iz tog poraza očigledno izvukao dragocene pouke. Srpski teniser je uspeo da me savlada u poslednja tri susreta. Za razliku od ranijih sezona, Đoković sada ne propušta pružene šanse", rekao je popularni Fedeks.

Švajcarski teniser je ipak, naglasio da će nastupajuća sezona na šljaci biti vrlo interesantna, jer je to "Nadalova teritorija", a što se tiče njegove igre Federer je istikao da je zadovoljan uprkos nešto lošijim rezultatima i samo jednom trofeju.

On je od početka godine osvojio samo turnir u Dohi, a ove godine zabeležio 24 pobede i pet poraza, pa je izgubio drugu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića.

2024 © - Vesti online