Sreda 04.05.2011.
08:00
Vestionline

Dizajnirajte sami novi "reno 4"

Nekada je izgledao ovako...

"Reno 4" je postao treći najprodavaniji model automobila svih vremena. Novi dizajn, koji organizatori traže na takmičenju, treba da ispoštuje postojeći identitet istorijskog modela, baziranog na ekstremnoj funkcionalnosti i minimalističkoj filozofiji.

"Reno 4" je u svoje vreme najpametnije moguće iskorišćavao tadašnja tehnička dostignuća. Niski troškovi održavanja i vožnje, kao i mogućnost prilagođavanja raznoraznim uslovima obezbedili su mu dugotrajnu i uspešnu karijeru.

Revolucionarni pristup dizajnu forme omogućavao je nekoliko različitih verzija, uključujući kombi, kabriolet i automobil s pogonom na 4 točka. Sve navedene karakteristike sada je potrebno prevesti na savremeni model.

...a danas bi ovo mogao da bude "reno 4"

Kao i njegovi prethodnici, "reno 4" nove generacije biće automobil namenjen najširem krugu potrošača. Nasleđe legendarnog modela trebao bi biti jednostavan, praktičan, pouzdan i pristupačan automobil, koji uz to korisnicima pruža udobnost.

Posebno je važno da, kao automobil 21. veka, bude dizajniran u skladu s karakteristikama budućnosti i da vodi računa o ekologiji.

Pobednik konkursa će osvojiti "reno 4" koji je Mišel Lekler vozio na istorijskoj trci u Monte Karlu (vredan 15.000 evra). Druga nagrada je 5.000 evra, a treća 3.000.  

2024 © - Vesti online