Utorak 03.05.2011.
13:46
Vestionline

Supermen se razočarao u Ameriku!

Supermen se razočarao u Ameriku

Otkad je došao sa Kriptona 1938. godine Supermen je postao američki koliko i pita od jabuka. Njegova borba za spas sveta, prava čoveka i životne vrednosti predstavlja sve čemu teži Amerika, ili makar oni (Amerikanci) misle da teži. Ali Superman je prozreo stvarnost i rešio da se odrekne svega toga kako bi pokazao da voli sve ljude sveta, kao i ceo svet, a to će učiniti tako što više neće biti Amerikanac!

U 900. broju megapopularnog stripa, Supermen će se odreći američkog državljanstva posle posete Iranu i protestima koje vodi predsednik Ahmadinedžad, izazvanih time što je Vašington objavio rat Teheranu.

Svojim ponašanjem u stripu Supermen je najavio da će odsad činiti više dobra, ali na međunarodnom planu, ne samo američkom. Ovu odluku je doneo pošto je shvatio da američki principi ne zadovoljavaju potrebe celog sveta, a on je tu da bi pomagao svima.

Ostaje da se vidi hoće li ovaj nagli zaokret u političkim i društvenim pogledima legendarnog strip heroja uticati na najnoviji film koji se o njemu sprema u Holivudu. 

2024 © - Vesti online