Utorak 03.05.2011.
09:08
Vestionline

Pakistan: Nismo krili Bin Ladena

Negira optužbe o pomaganju teroristima: Asif Ali Zardari, predsednik Pakistana

Zardari je u kolumni u listu "Vašington post", međutim, naveo da operacija u kojoj su američke specijalne snage ubile Bin Ladena nije sprovedena zajedno sa pakistanskim snagama, preneo je AP.


Pored toga, pakistanski predsednik kategorički je negirao da njegova zemlja ne preduzima akcije protiv ekstremista na svojoj teritoriji.


"Neki američki mediji su nagovestili da Pakistanu nedostaje sposobnosti za borbu protiv terorizma, ili što je još gore, da smo neiskreni i da zapravo štitimo teroriste koje, kako tvrdimo, gonimo. Te neosnovane spekulacije možda jesu uzbudljive vesti, ali ne predstavljaju činjenice", istakao je Zardari.


SAD zatvorile ambasadu i konzulate u Pakistanu

Sjedinjene Američke Države zatvorile su za javnost svoju ambasadu i tri konzulata u Pakistanu dan pošto je Osama bin Laden ubijen u blizini prestonice Islambada.


"Američka ambasada u Islamabadu i konzulati u Pešavaru, Lahoru i Karačiju zatvoreni su za uobičajene poslove za javnost do daljnjeg", saopštila je ambasada.


Ambasada i tri konzulata će, međutim, biti otvoreni "za druge poslove i za pružanje hitnih usluga američkim državljanima", javio je AFP.

2024 © - Vesti online