Sreda 09.12.2009.
05:45
Vestionline

Flamengo kupio titulu prvaka Brazila?!

Da li su oni unapred znali da će slaviti?!: Fudbaleri Flamenga

Navodni video-dokaz o mogućem nameštanju sastoji se iz tri dela.


Prvi deo možda i najjasnije pokazuje o čemu se zapravo radi:

Gremio je kao gost prvo poveo sa 1:0 sredinom prvog poluvremena, a domaći su do 70. minuta uspeli da preokrenu rezultat i tako dođu u poziciju da postanu prvaci.


Gosti tek tada prave prvu i jedinu izmenu na utakmici. U igru ulazi Mitjue (Mithyue) koga je kamera jasno snimila kako svojim saigračima prenosi uputstva sa klupe: "Não chuta no gol", što znači: "Ne pucajte više prema golu". Po tome se vidi da je mladi fudbaler imao jasnu ulogu glasnika, i da je u igru ušao samo da prenese ostatku ekipe šta treba da rade.

Drugi deo pokazuje dvojicu igrača suparničkih ekipa, Adrijana i Lea, koji su za razliku od neiskusnog Mitjuea, svoja usta pokrili rukom kako se ne bi moglo utvrditi o čemu razgovaraju. Tim potezom dodatno su bacili sumnju u regularnost susreta.


Na kraju je usledio mogući pečat na sve sumnje. Gremio je došao do prilike za izjednačenje u 76. minutu – i to šanse iz koje je teže promašiti nego dati gol.

Igrač Gremija reagovao je "nespretno", što kada se doda prethodnim "spornim" situacijama titulu Flamenga čini više nego sumnjivom.

Pošto poznaju prilike u brazilskom fudbalu, tamošnji mediji uvereni su u nameštaljku.

2024 © - Vesti online