Sreda 09.12.2009.
05:15
B92

Skupština o izveštaju DRI tek u martu!?

Da li se još jedna ogromna afera zloupotrebe službenog položaja i pljačke novca poreskih obveznika gura pod tepih, ne dako dugo nakon što je obelodanjeno da  Srbija i dalje spada među zemlje sa najvišim stepenom korupcije u regionu?!: Slavica Đukić-Dejanović

"Nažalost, oni to nisu uradili po hitnom postupku da bih to stavila na dnevni red sednice na kojoj se raspravlja o budžetu. Taj njihov predlog mora sada najmanje 15 dana da stoji, a onda mi ulazimo u period vanrednog zasedanja kada to ne može po Poslovniku da dođe na dnevni red", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da taj predlog može da stavi na dnevni red od 1. marta, kada počinje redovno prolećno zasedanje parlamenta, kada će to, kako je najavila, i učiniti.

"Ja sam im na vreme sugerisala. Imali su mogućnost samo da napišu "po hitnom postupku" i ja bih to morala da stavim sada na dnevni red", kazala je predsednica Skupštine.

Sve opozicione poslaničke grupe, osim Srpske napredne stranke, formalno su zatražile da Skupština Srbije pre rasprave o budžetu razmotri izveštaj Državne revizorske institucije o kontroli trošenja budžetskih sredstava u 2008. godini.

2024 © - Vesti online