Ponedeljak 02.05.2011.
11:53
Vestionline, B92

Zvezda - Flamengo 9. avgusta!

Na ovaj meč, koji se igra u čast "Ramba“ Petkovića jedan od najvećih brazilskih i svetskih klubova, dolazi u najjačem sastavu predvođen prvom zvezdom tog tima Ronaldinjom.

Kompletna ekspedicija “crveno-crnih” iz Rio De Žaneira dolazi u Beograd specijalnim čarterom I ostaje u Beogradu dva dana.

U toku su pregovori oko tehničkih detalja ovog fudbalskog spektakla koji će videti beogradska publika, ali i gledaoci širom sveta, jer se očekuje da direktan prenos oproštaja fudbalera koji je ostavio neizbrisiv trag u brazilskom I srpskom fudbalu, preuzme preko 30 zemalja.

Pored fudbalske utakmice koja će gotovo izvesno biti odigrana pred ispunjenim tribinama beogradske “Marakane”, planiran je I čitav niz pratećih događaja koji će upotpuniti oproštaj od aktivnog bavljenja fudbalom nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Reala, Sevilje, Vitorije, Venecije, Vaska, Flamenga…

Zajedo sa ekipom “Flamenga” čarter letom u Beograd dolazi kompletna uprava, ali i grupa od preko 40 brazilskih privrednika koji ce ovom prilikom biti gosti srpskih privrednika.

Koliko Brazilci cene sve ono što je Petković uradio igrajući fudbal u Brazilu, govori i podatak da će u junu biti održana i oproštajna utakmica u Brazilu, koju organizuje Flamengo.

Šta je Brazilcima značio Dejan Petković, ljubitelji fudbala u Srbiji mogu da vide i u filmu “O Gringo” koji će 4.maja premijerno biti prikazan u Beogradu, a premijeri će prisustvovati I glavni protagonista ovog filma Dejan “Rambo” Petković.

Podsetimo, Dejan Petković je karijeru počeo u rodnom Majdanpeku, nakon toga igrao za Radnički iz Niša, a neizbrisiv trag ostavio je u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 1992 do 1995.godine. Odigrao je 132. utakmice za crveno-bele.

U madridskom Realu nikada nije dobi pravu priliku, ali je odlaskom u Brazil, počelo za njega (uz Zvezdu) najvažnije poglavlje u karijeri.

Igrao je za Flamengo,Vitoriju, Fluminense, Vasko,Gojas, Atletiko Mineiro, I ponovo Flamengo sa kojim je stigao I do titule u 2010.godini. 

2024 © - Vesti online