Ponedeljak 02.05.2011.
04:50
Vestionline

Tačija podržava Evropska unija?

Kako se navodi u saopštenju, Tači se susreo s predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem, predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, predsednikom Evropskog parlamenta Jeržijem Buzekom, premijerom Italije Silviom Berluskonijem i mnogim drugim ličnostima iz zemalja koje do sada nisu priznale Kosovo i Metohiju.

Toliko o ptužbama o trgovini organima: Hašim Tači
 

Tokom ovih sastanaka Tači je svoje sagovornike upoznao sa aktuelnim kretanjima na Kosmetu i u regionu, evropskom perspektivom južne pokrajine i drugim temama od interesa, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Najviši zvaničnici Evropske unije su obećali Tačiju da će stalno podržavati opredeljenja privremene Vlade Kosmeta i svih institucija u ostvarivanju standarda i kriterijuma za evropske integracije. Perspketiva Kosova i Metohije i njenih građana je nesumnjivo evropska, uveravali su premijera najviši rukovodioci EU", dodaje se u
saopštenju.

U kosovskoj delegaciji koja je zvanično pozvana da prisustvuje ceremoniji u Vatikanu pored premijera Tačija je bio i privremeni ministar inostranih poslova Enver Hodžaj. To je bila prva zvanična ''državna'' poseta Vatikanu, koji zvanično nije priznao kosovsku nezavisnost.

U Vatikanu je u nedelju održana ceremonija proglašenja pape Jovana Pavla Drugog, čiji je pontifikat trajao od 1978. do smrti 2005. blaženim, uz prisustvo više od milion ljudi.

2024 © - Vesti online