Nedelja 01.05.2011.
15:53
Vestionline

Izručićemo Tamaka ako Turska to zatraži

Tamak se, prema Dačićevim rečima, trenutno nalazi u prihvatilištu za strance Uprave granične policije. Ministar je ponovio da je turski Interol juče popodne

Dačić najavio izručenje člana turskog Hezbolaha

potvrdio indentitet uhapšenog, odnosno da je on član turskog, tj. kurdskog Hezbolaha.

Dačić je dodao da je ta osoba, prema navodima turskog Interpola, u Turskoj osuđena na doživotnu robiju zbog više terorističkih akata i da se traži "zbog pripadnosti terorističkoj grupi turski ili kurdski Hezbolah".

"Ta osoba, po završetku kriminalističke obrade ući će u ekstradicioni postupak", rekao je Dačić, na proslavi Prvog maja u Nastavnom Centru MUP-a u Makišu.

U saradnji Interpola Beograd i Interpola Ankara, srpska pogranična policija juče ujutro uhapsila je na Horgošu dve osobe prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Srpska policija, na osnovu operativnih podataka i saradnje našeg i turskog Intreropla dobila je najavu mogućnosti da preko naše zemlje može da pređe kamion u kome bi mogle da se nalaze osobe pozvezana sa Tamakom.

Ta informacija u MUP Srbije je stigla kada je kamion, koji je navodno prevozio sapun za Nemačku ušao u zemlju, pa su dve osobe uhapšene na izlasku iz Srbije na Horgošu.

Dačić je sinoć rekao i da su dve osobe u kamionu bile umotane, gotovo cele u neki celofan ili ciradu, a da aparati za otkrivanje prisustva živih bića u zatvorenom prostoru to nisu registvovali tako da su pronađeni prilikom fizičkog pregleda.

2024 © - Vesti online