Subota 30.04.2011.
11:10
Vesti

Od plivanja nema hleba

Nađa Higl oduševila je sve ljubitelje plivanja 2009. godine na Svetskom prvenstvu u Rimu, gde je osvojila zlato i oborila svetski rekord, ali osim Olimpijskih igara u Londonu, glavni cilj u životu joj je doktorska disertacija.


Srpska plivačica otvorila je dušu banjalučkim "Nezavisnim novinama", rekavši da je upisala master za diplomatiju i bezbednost kao rezervni plan za budućnost.


"Planiram i da doktoriram, jer od plivanja definitivno ne može da se živi", izjavila je 24-godišnja Srpkinja, koja se nalazi na pripremama u Banjaluci.


Iako su joj "osvajanjem" Rima na 200 metara prsno obećani mnogo bolji uslovi za trening, priznala je da se nije mnogo toga promenilo.

"Ništa se nije popravilo. Bazeni ne grade, i dalje plivamo u 25-metarskim bazenima. Meni je ovo prva nedelja u 50-metarskom bazenu, a sezona se završava za tri meseca. Trebalo bi minimum šest meseci da se pripremam u velikom bazenu kako bih sezonu odradila kako treba. Sponzora slabo ima. Svi te tapšu kada je medalja u pitanju, a čim se malo pogoršaju rezultati, niko neće ni za četvrto mesto da pomaže", rekla je Nađa.


Srpska plivačica je dodala da joj je ove sezone glavni cilj dobar nastup u julu na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

"Šangaj je glavni cilj ove sezone, ali usputna stanica do Londona 2012. Zasad sve ide po planu iako se oporavljam od prošlogodišnje povrede ramena. Napredujem svakim danom sve više, a to je najbitnije".

Sprema se za London
Nađa još nema normu za Olimpijadu u Londonu, ali veruje da će biti učesnica u Londonu 2012:
"Ponašam se kao da imam i spremam se za Olimpijske igre. Za London se spremam četiri godine, a Rim, Budimpešta i Šangaj su samo prolazne stanice".

2024 © - Vesti online