Utorak 08.12.2009.
17:32
Vestionline

Privedeni zbog pretnji autorki "Insajdera"

Brankica Stanković

Ministar policije Ivica Dačić je precizirao da je beogradska policija u saradnji sa policijom iz Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice i Kraljeva privela Vladimira Samardžića (25), iz Novog Sada, Mlađena Bogdanovića (26) iz Pančeva, Petra Bažalca (18) iz Vrnjačke Banje, Stefana Hadži Antonovića (22) iz Beograda, zatim D.B. (16), R.M. (17) i A.D. (15).

Novinarka Brankica Stanković dobila je policijsko obezbeđenje posle pretnji smrću.

Autorka "Insajdera" Brankica Stanković, uprkos brojnim pretnjama koje su pristigle, nastavlja rad na serijalu.

"Jedna od poslednjih pretećih poruka koja je stigla jeste da odaberem kovčeg. Ali, nastavljam da radim. I to najnormalnije. Ne plašim se. Ali prvi put od kada radim serijal imam policijsko obezbeđenje. Strašno je to da u Srbiji, u 2009. novinari svoj posao rade pod policijskim obezbeđenjem", rekla je za "Blic" autorka "Insajdera".


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od najviših državnih i pravosudnih funkcionera i uprava Fudbalskog saveza Srbije i klubova Crvena zvezda, Partizan i Rad da preduzmu sve mere kako bi zaštitili Brankicu Stanković i tim "Insajdera".

NUNS je podsetio nadležne da su protagonisti nasilja u više navrata dokazali da ne prezaju ni od najbrutalnijeg obračuna sa neistomišljenicima što je dovelo i do zvaničnog zahteva za zabranu najagresivnijih tzv. navijačkih grupa.

2024 © - Vesti online