Subota 30.04.2011.
10:10 >> 12:44h
Beta

Mišiću smanjena kazna na 5 i po godina?

Uroš Mišić

Sud je utvrdio, kako se navodi, da je Mišić 2. decembra 2007. godine napao upaljenom  bakljom žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, i udario ga u leđa, ali da nema dokaza da je pokušao da mu zapaljenu baklju ugura u usta.

Delo je prekvalifikovano na napad na službeno lice jer nema dokaza da je u pitanju pokušaj ubistva, piše "Blic".

Pre konačne odluke Apelacionog suda, Mišiću je dva puta presuđivano da izdržava zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina.

Mišićev advokat zadovoljan presudom

Advokat navijača Uroša Mišića Borivoje Borović rekao je da je zadovoljan konačnom presudom Apelacionog suda kojom je Mišić osuđen na pet i po godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića.

"Sudsko veće je smoglo snage da se bavi pravom, a ne medisjkim spekulacijama o krivičnom događaju", kazao je Borović.

Prema njegovim rečima, prethodna kazna je bila veoma visoka i medijski odobravana, pa je time bilo "otežano da se kazna umanji i stavi u realne okvire".

"Smatram da se Apelacioni sud ponašao po Dušanovom zakoniku, jer nema straha od vlasti već su se vodlii pravnim činjenicama", istakao je Borović.

"Zadovoljan sam u kontekstu dugog Mišićevog pritvora i zato što je sudsko veće smoglo snage da se bavi pravom, a ne medijskim spekulacijama o krivičnom događaju", kazao je Borović.

2024 © - Vesti online