Utorak 08.12.2009.
16:26
Vestionline, Tanjug

Rajevac: Bez ustupaka Srbiji

Srbija će igrati protiv Gane na startu Mondijala 13. juna u Pretoriji i ishod tog meča mogao bi da bude odlučujući za plasman među prve dve ekipe.

"Neki mediji u Gani su, u potpunoj euforiji zbog našeg plasmana na Mondijal, sugerisali da ja možda i neću biti potpuno posvećen utakmici protiv Srbije, što svakako nema nikakvog smisla", rekao je Rajevac u intervjuu Rojtersu.

"To je potpuna besmislica. Razumem njihovu ogromnu želju za uspehom na Mondijalu, ali moraju da shvate da ja ne idem u Južnu Afriku kako bih predavao mečeva, nego da, ako mogu, ponovim uspeh koji je Ratomir Dujković postigao na Mondijalu u Nemačkoj 2006, plasmanom među 16 najboljih selekcija sveta", poručio je Rajevac.

Selektor Gane je naglasio da "Srbiji želi sve najbolje na Mondijalu".

"Naravno da želim Srbiji sve najbolje i bio bih veoma srećan čovek kada bi naša dva tima uspela da uđu u "nokaut fazu" i plasiraju se u finale, što je teoretski moguće", naglasio je Rajevac.

On je, međutim, dodao da će to biti izuzetno težak zadatak za obe selekcije.

"Biće veoka teško za oba tima da izađu iz grupe, jer su Nemci favoriti, a ni Australija nije za potcenjivanje", rekao je Rajevac.

Gana će u januaru igrati na šampionatu Afrike u Angoli, što će Rajevac iskoristiti kao "generalnu probu" za Mondijal.

"Moja ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, s obzirom da će okosnicu činiti igrači na koje se tim oslanja već godinama. To će biti i prilika za igrače koji su zablistali na prvenstvu sveta za fudbalere do 20 godina, kada je Gana trijumfovala", rekao je Rajevac. 

2024 © - Vesti online