Četvrtak 28.04.2011.
13:52
Srna

Kandićeva satanizuje Srbe

Nataša Kandić satanizuje Srbije, upozorava Staša Košarac

"Akcija prikupljanja milion potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Koalicije za regionalnu komisiju za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima počinjenim od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše Jugoslavije), koja će, navodno, obezbijediti da se ubrza proces traženja nestalih i utvrdi tačan broj ubijenih, samo je jedan od načina da se na bankovni račun Kandićeve i ostalih `humanista` okupljenih oko nje slije pozamašna svota novca stranih donatora", rekao je Košarac.

On je ocenio da će Kandićeva i slični njoj bez pogovora "platiti" nameru da se zacementira njima prihvatljiva istina o krvavom ratu devedesetih godina na ovom području.

Košarac i dodao da će se protiv takve iskrivljene istine, koju propagiraju Nataša Kandić i njeni finansijeri, Srbi boriti snagom argumenata i činjenica, kao što su to i činili sve ratne i poratne godine.

Nema potrebe da se traženjem nestalih i popisom žrtava bavi Nataša Kandić, smatra Košarac, jer u Srpskoj postoje institucije čiji je to posao i koje imaju bezrezervnu podršku republičke vlasti na svim nivoima.

"Ukoliko stranci žele da nam pomognu, mogu to da učine na način da objektivno i nepristrasno sagledaju sve aspekte rata koji se vodio na području bivše Jugoslavije i da napokon priznaju da su i Srbi bili stradalnici, a ne agresori, dželati i zločinci, kako ih već dvije decenije karakterišu svjetski moćnici i njihovi mediji", zaključio je Košarac.

Regionalna kampanja prikupljanja milion potpisa za osnivanje REKOM-a počela je pre dva dana u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu, Banjaluci, Prištini, Skoplju i Podgorici i trajaće do 6. juna.

2024 © - Vesti online