Četvrtak 28.04.2011.
15:19
Vestionline

Vidić: Sanjam trofej na Vembliju

Nemanja Vidić

Srpski as je ponovo bio stub moćnih đavola i odbrane koja na šest gostovanja nije primila gol! Mančester je dominirao od prvog do poslednjeg minuta.

Da li ste očekivali teži posao protiv Šalkea?

"Odigrali smo odličan meč. To se posebno odnosi na prvo poluvreme, kad smo promašili mnogo šansi. Nije nas to poremetilo, nastavili smo u istom ritmu u nastavku i došli su golovi. Važna pobeda i sada ostaje, da nadam se uspešno završimo posao u Mančesteru".


Treći put u poslednje četiri godine igraćete u finalu Lige šampiona?

"Polako, polako nismo još u finalu. Imamo i revanš sa Šalkeom", ubacio se Vidić u sred rečenice.

Dobro, ako ne bude iznenađenja treći put igraćete u finalu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja. U čemu je tajna uspeha Mančestera?

"Nema tajne. Svaki pojedinac je u službi kolektiva. Ekipa je odlično izbalansirana i što je najvažnije ima glad za pobedama".

U Moskvi 2008. godine osvojili ste Ligu šampiona. Da li sada sanjate da kao kapiten ponovite taj uspeh i podignete pehar na Vembliju?

"Samo igranje u finalu Lige šampione je neverovatan osećaj, a posebno kad pobedite. Sigurno je da bi za mene bio vrhunac karijere da podignem pehar kao kapiten Mančestera Junajteda. To je ostvarenje svih snova. Međutim, ne želim da gledam mnogo napred. Trudim se da idem korak po korak i razmišljam samo o narednoj utakmici", rekao je srpski as.

2024 © - Vesti online