Sreda 27.04.2011.
14:12
Vestionline

"Tamo i ovde" u Grčkoj, ali i na "blu-reju"

Film je do sada je otkupljen za prikazivanje u ukupno 15 zemalja, što ga čini jednim od internacionalno najuspešnijih filmova iz Srbije poslednjih godina. (Amerika, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Grčka, Turska, Izrael, Severna Koreja, Argentina, Čile, Urugvaj, Paragvaj, Madjarska, Bosna, Makedonija ).

Učestvovao je na preko 40 internacionalnih festivala na kojima je dobio 16 nagrada (najznačajnije: Tribeka u Njujorku, Ženeva, Orlando, SKIP-D Festival u Japanu, između ostalih).

Darko Lungulov uveliko radi na pripremama za snimanje svog sledećeg filma “Spomenik Majkl Džeksonu” koje bi trebalo da počne krajem ove godine.

To je mračna komedija o večitom sanjaru koji dolazi na ideju da spase svoju umiruću varošicu izgradnjom spomenika Majklu Džeksonu. Spomenik bi trebalo da donese varošici status turističke atrakcije što bi spasilo polu-napušteni aerodrom. Njegova ideja privuče kako pristalice, tako i neprijatelje.

Ovaj projekat je do sada u inostranstvu podržan od MEDIA Fonda Evropske Unije, SEE (South Eastern Europe) Cinema Network Fonda.

Snežana Penev, producent filma, kao i projekat, nagrađeni su EAVE (Evropska producentska mreža) stipendijom. To omogućava razvoj projekta sa najboljim evropskim koproducentima i predstavljanje najprestižnijim evropskim distributerima i "donosiocima odluka". Snežana Penev je tek treći producent iz Srbije koji je dobio EAVE stipendiju.

U Srbiji je projekat podržao filmski fond grada Beograda i fond pokrajine Vojvodine.

2024 © - Vesti online