Sreda 27.04.2011.
13:40 >> 16:55h
Vestionline, Beta

Euleks odbio da oduzme srpske tablice

Redžepi je objasnio da je tražio od Euleksa da oduzme tablice sa nazivima gradova na Kosmetu koje izdaje MUP Srbije, ali da je dobio negativan odgovor.

Euleks odbio molbu Redžepija
 

"Moje naređenje važi. Znamo da su tablice podeljene i one će biti zaplenjivane svuda gde smo prisutni. Od Euleksa nema vajde, sačuvaj nas, Bože, Euleksa", rekao je Redžepi prištinskom listu "Koha ditore".

On je kritikovao Euleks zbog, kako tvrdi, neefikasnosti, ističući u prvi plan odnos te misije prema severnom delu Kosmeta.

"Koha ditore" navodi da je šef Euleksa Gzavije Bu de Marnak, od trenutka kada je postavio sever Kosova za najvažniji deo misije, priznao da nema snage da vrati

Euleks traži objašnjenje

 

 

Zamenik šefa Euleksa Endi Sparks najavio je da će zatražiti objašnjenje Bajrama Redžepija u vezi sa njegovom izjavom da od Misije EU Priština nema nikakve koristi

 

Sparks je rekao da će od ministra Redžepija zatražiti objašnjenje izjave i da mu predoči argumente koje ima kao osnovu za tu izjavu.

 

lokalno osoblje u Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici.

“Paralelne srpske strukture su zauzele zgradu suda u Zubinom Potoku, a iste strukture su naveliko razdelile i nove automobilske tablice koje je izdala Srbija. U svim tim slučajevima misija EU nije reagovala u skladu sa obavezama iz mandata koji ima”, piše “Koha ditore”.

List dodaje da misija koju vodi francuski general ne uspeva da uspostavi vladavinu zakona u severnom delu Kosmeta i da “stvarnost u najproblematičnijem delu Kosova stalno sve više devalvira”, te da je odnos misije EU prema severu “dojadio” ministru unutrašnjih poslova Bajramu Redžepiju.

2024 © - Vesti online