Utorak 26.04.2011.
13:29
Vestionline

Dačić: Nije bilo prisluškivanja

"Do sada, koliko je meni ni poznato, nije u policiji i unutar MUP, utvrđen ni jedan slučaj vezan za meru tajnog nadzora ili prisluškivanja", rekao je Dačić novinarima u Jagodini.

Sve će biti ispitano: Ivica Dačić
 

"Sve što se pojavi kao problem biće ispitano", kazao je Dačić dodavši da je "u policiji, odnosno MUP-u, jedno od suštinski strateških opredeljenja odgovornost za zakonito postupanje policije".

On je tokom razgovora sa građanima Jagodine istakao i da je to osnov strategije dalje reforme MUP i policije.

Dačić je naveo da "zato posvećujemo veliku pažnu svim primedbama, predstavkama ili pritužbama na određene postupke policije".

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na postupanja vezana za mere tajnog nadzora ili prisluškivanja o kojima ovih dana pišu mediji.

Beogradski "Blic", pozivajući se na neimenovane izvora, objavio je da je Dikić tajno prisluškivao najbliže saradnike a da je Uprava kriminalisticke policije to otkrila kontrolišući rad pojedinih pripadnika Žandarmerije a da je potom pratila komandanta Žandarmerije.

Taj dnevnik je u prazničnom broju naveo i da je Dikićevo obezbeđenje otkrilo da im je komandant praćen, a što je sve, po saznanjima tog dnevnika, dovelo do sukoba unutar policije.

2024 © - Vesti online