Ponedeljak 25.04.2011.
20:21
Mondo

Evo šta poznati vole da jedu kad dođu u Srbiju

Mik Džeger pohvalio srpsku kuhinju, Sting oduševljen supom od luka
 

Nekada su se pred nastup "dopingovali" alkoholom i još po nečim, a sada jedu supice od luka i piju sok od cvekle. Stigle su ih godine, brinu za zdravlje, pa uglavnom svi imaju strogo određenu ishranu, kaže vlasnica keteringa koji je "hranio" sve velike zvezde koje su nastupale u Beogradu.

"Sve zvezde koje su do sada dolazile u Srbiju tražile su makrobiotičku hranu", kaže za "Blic" vlasnica "keteringa za poznate" Dragana Erić. Njenu hranu klopali su u Beogradu "Stonsi", Duran Duran, Sting i The Police, Rijana, Santana, Bili Ajdol...

"Sting je vegetarijanac, ne jede čak ni ribu. Jede samo voće i povrće i ono naravno mora biti organskog porekla. Takođe je veoma izričit kada je izbor vina u pitanju, voli najkvalitetnija vina i zaista uživa u njima. Sa njim sam provela ceo dan u šatoru, gledala sam ga i bila fascinirana time da neko može u toj meri da uživa u hrani. Od svega mu se najviše dopala naša supa od luka, bio je oduševljen", kaže Dragana.

Ono što svaka zvezda traži, i što im je svima zajedničko je skup šampanjac. Tu nema kompromisa, pije se samo "Dom Perinjon" i "Kristal", za drugo ne žele ni da čuju.

Jedna od zvezda koje su "izvoljevale" je Mik Džeger.

"Za svaki obrok u toku dana zahtevao je po 12 različitih jela, iako je najviše jeo ribu list sa barenim povrćem. Insistirao je da mu se pripreme sokovi od voća gajenog u poptuno ekološki čistom okruženju, pa smo to morali da naručujemo od jednog čoveka sa Kosmaja".

Dragana za "Stonse" kaže još i da je njihova rajder lista bila zaista kompleksna, i da su lični asistenti degustirali svako jelo pre Džegera i Ričardsa. Trud oko njih se isplatio jer je magazin "Rock and more" objavio da je na čitavoj turneji najbolja hrana bila baš u Srbiji.

Britanski glumac Ralf Fajns

Od brojnih klijenata Dragana je izdvojila još i Ralfa Fajnsa i Džerarda Batlera za koje kaže da su naručivali velike količine slatkiša i kolača, takođe od organskog voća, pa su tako njena ekipa i ona morali da naručuju borovnice koje rastu na planini, na određenoj nadmorskoj visini, koje meštani ručno beru.

Da im alkohol sa početka karijere i dalje nije baš u potpunosti stran, govori činjenica da su se svi redom oduševili našom domaćom rakijom dunjevačom, koja je takođe bila na svakodnevnom meniju.

2024 © - Vesti online