Ponedeljak 25.04.2011.
14:55
Večernje novosti

Psi lutalice terorišu Kulu

Psi lutalice sve češće napadaju stanovnike Kule
 

Dvojica dečaka u razmaku od samo nekoliko sati našla su se na meti pasa, a povrede koje je zadobio P. V. u Službi hitne pomoći okarakterisane su kao teške telesne povrede.

Dr Žarko Ševin, iz službe Hitne pomoći, kaže da su izujedani dečaci dovedeni u Hitnu pomoć u razmaku od samo nekoliko sati, dok je prvi dečak imao lakše telesne povrede P. K. je primljen sa ozbiljnim povredama po rukama, dlanovima, vratu i glavi. Na sreću, ujedi u predelu vrata i glave nisu oštetili krvne sudove, inače bi posledice bile daleko ozbiljnije - kaže dr Ševin.
 

Prema njegovim rečima, majka dečaka P. D, koja je gluvonema, u prvom trenutku uopšte nije shvatila šta se dogodilo. Ona je dala pisanu saglasnost doktoru Ševinu da čitav slučaj iznese u javnost, da bi, kako je navela, problem pasa lutalica u Kuli najzad počeo da se rešava.
 

- Žena je bila u potpunom šoku, kao i dečak. Nakon obrade, transportovan je u Opštu bolnicu Vrbas na dalje lečenje - kažu u Hitnoj službi kulskog doma zdravlja, dodajući da u poslednjih nekoliko godina napušteni psi svakodnevo u centru grada i u obližnjem parku opkoljavaju prolaznike ili jure za biciklistima.
 

Zaprepašćeni i ogorčeni, Kuljani kažu da pasa lutalica ima u svim delovima grada i da je među njima sve više rasnih pasa, koji su skupo plaćeni. Veterinarska stanica u Kuli, čiji radnici mesecima ne dobijaju plate, praktično više i ne radi.

2024 © - Vesti online