Utorak 26.04.2011.
08:00
Beta

Fruška gora spremna za izletnike

Nacionalni park Fruške gore
 

Sremački je na konferenciji za novinare na Iriškom vencu, povodom Dana planete Zemlje, podsetila da je izrada Master plana Fruške gore u završnoj fazi, kao i izrada Prostornog plana Vojvodine.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora Dobrivoje Antonić rekao je da je ova vojvođanska planina najomiljenije izletište u Srbiji, zahvaljujući svojim prirodnim, kulturno-istorijskim i geološkim osobinama.

Dodao je da je to razlog zašto na Fruškoj gori svakog 1. maja bude i do 300.000 posetilaca. Antonić je najavio da će akcija čišćenja i generalnog spremanja
Fruške gore biti održana 27. aprila, kao i da je za prolećne praznike obezbeđeno 20.000 razgradivih vreća za prikupljanje smeća za sve posetioce, kao i 50 kontejnera za njihovo odlaganje.

Ovlašćeni radnici Nacionalnog parka Fruška gora, počev od prvomajskih praznika, naplaćivaće objedinjenu naknadu za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku, kazao je Antonić.

Najavljeno je i da će 7. maja biti održan 34. fruškogorski maraton, u kojem je do sada učestvovalo više od 150.000 planinarskih takmičara i rekreativaca.

2024 © - Vesti online