Ponedeljak 25.04.2011.
12:10
Vestionline, Blic

Teniserima uručeni diplomatski pasoši

Putne isprave je osvajačima Dejvis kupa ali i Bojani Jovanovski i Ani Jovanović uručio ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić. Zbog obaveza su na prijemu izostale Jelena Janković i Ana Ivanović pa će njima diplomatski pasoši biti uručeni naknadno.

“Velika nam je čast da budemo ambasadori naše zemlje. Mi jesmo pre svega individualni sportisti, ali gde god da putujemo - mi predstavljamo našu zemlju. Ovo će nam mnogo olakšati putovanja, bićemo prepoznatljiviji - barem na aerodromima. Nisam navikao na diplomatske govore, zato ću ovo zaključiti rečenicom da ćemo se svi potruditi da opravdamo ukazano poverenje”, rekao je Novak Đoković.

Vuk Jeremić se u obraćanju teniserima osvrnuo na nedavnu prošlost, ali i na čast koju predstavlja uloga ambasadora neke zemlje.

"Naša zemlja i naš narod su prošli kroz veoma težak period, a posledice tog perioda se još osećaju. Rezultat toga je loša slika, loš glas i predrasude o našoj zemlji. Najefikasniji način borbe protiv toga su energija, istrajnost, osmeh, dobra volja a mislim da niko na svetu ne može da kaže da vi niste apsolutni šampioni u svim tim kategorijama. Velika je čast biti ambasador svoje zemlje, ali isto tako svakoj zemlji bi bila velika čast da joj vi budete ambasadori", rekao je ministar spoljnih poslova.  

2024 © - Vesti online