Ponedeljak 25.04.2011.
00:18
Blic, Beta

Dačić: Nikolić štrajkom pomogao DS-u

Ivica Dačić
 

Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) je, takođe, ocenio da je DS Nikolićevim štrajkom glađu i žeđu "čak dobila više nego SNS"


"Ovaj Nikolićev čin je homogenizovao biračko telo DS-a, koje je inače po svojoj prirodi dosta razuđeno i koje se vrati demokratama uvek kada dođe do situacije 'ili-ili'", rekao je Dačić u intervjuu za beogradski "Blic".


Dačić je ocenio da je lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić okončanim štrajkom glađu i žeđu pozicionirao sebe kao lidera pristalica svoje stranke.


"On (Nikolić) je dobio, kada je reč o pozicioniranju sebe kao ličnosti koja homogenizuje pristalice svoje stranke, ojačao je svoju poziciju u svom biračkom telu", kazao je Dačić i ukazao na to da je naprednjački "politički pokret" dosta izgubio, navodeći da takav štrajk nije prepoznatljiv način političke borbe.


On je kazao da su i Nikolić i Tadić tokom poseta Briselu bili u prilici da od evropskih zvaničnika čuju njihov stav o raspisivanju izbora u Srbiji i preneo šta mu je s tim u vezi rekao predsednik Srbije.


"Meni je Tadić rekao da je stav Evropljana da bi za uspeh naše kandidature bilo uputnije da se izbori raspišu tek posle donošenja konačne odluke (o statusu kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji), odnosno da se raspišu u decembru, a onda se po Ustavu mogu održati u roku od 160 dana. Znači, realno je da budu 15. januara", kazao je Dačić i postavio pitanje da li su u Briselu takve informacije prenete i predsedniku SNS-a.

2024 © - Vesti online