Nedelja 24.04.2011.
20:50
Vestionline

Bler i Braun nisu pozvani na kraljevsko venčanje

Princ Vilijam i Kejt Midlton, budući kraljevski par
 

Grupe za zaštitu ljudskih prava kritikovale su Vilijema i Kejt zbog toga što su uputili pozivnice članovima kraljevskih porodica iz Bahreina, Saudijske Arabije, Omana, Bruneja, Katara, Svazilenda, Lesota, Butana i Kuvajta, zemalja u kojima se, prema njihovoj oceni, ne poštuju potpuno ljudska prava, navodi agencija Frans pres.

Istovremeno, britanska štampa ukazuje na to da bivši britanski premijeri Toni Bler i Gordon Braun, iz redova laburista, nisu pozvani na venčanje u petak, za razliku od svojih prethodnika, konzervativaca Margaret Tačer i Džona Mejdžora.

Predstavnici britanske kraljevske porodice objasnili su da Bler i Braun nisu pozvani jer, za razliku od Tačerove i Mejdžora, nisu vitezovi Reda podvezice, najvišeg britanskog odlikovanja, preneo je "Sandej telegraf".

Iz Vilijemove kancelarije je poručeno da venčanje nije državni događaj i da nema razloga da Bler i Braun dobiju pozivnice.

Mejdžor, koji je imao ulogu specijalnog čuvara prinčeva Vilijema i Harija posle smrti njihove majke, princeze Dajane, potvrdio je dolazak na venčanje, dok je Tačerova odgovorila da ne može da prisustvuje ceremoniji iz zdravstvenih razloga.

2024 © - Vesti online