Nedelja 24.04.2011.
15:32 >> 19:00h
Vestionline

Nikolić pojeo uskršnje jaje sa patrijarhom

Toma Nikolić na jutarnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi
 

Oni su u Patrijaršiju ušli zajedno sa patrijarhom Irinejom iz Saborne crkve posle jutarnje liturgije.

Patrijaršiju su, posle sat vremena, najpre napustili Dačić i Srećković, a desetak minuta kasnije i Nikolić.

Srećković je, po izlasku iz Patrijaršije, rekao novinarima da nije vreme za politiku, već za praznik koji se slavi u krugu porodice.

Umesto Nikolića novinarima se obratio advokat Vladimir Božović koji je rekao da se Nikolić zahvaljuje medijima što su pratili njegov štrajk glađu i žeđu proteklih dana.

Božović je rekao da je Nikolić prihvatio poziv patrijarha Irineja, mitrpolita Amfilohija i vladike Irineja bačkog da Uskrs provede u krugu porodice.

Upitan da li je Nikolić prekinuo štrajk glađu, Božović je rekao da su lider i patrijarh razmenili čestitke i da je Nikolić pojeo uskršnje jaje.

"Blic" nezvanično saznaje da je Nikolić na vaskršnjem prijemu u Patrijaršiji, osim uskršnjeg jajeta, pojeo parče gibanice i ćevap i time, kako navodi, zvanično okončao sedmodnevni štrajk glađu.

Lider naprednjaka jutros je napustio Beogradski kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu. Lekari kažu da je zdravstveno stanje lidera naprednjaka dobro i da je štrajk žeđu potpuno saniran.

Nikolić je 16. aprila stupio u štrajk glađu i žeđu, tražeći od vlasti da zakažu vanredne parlamentarne izbore. Štrajk žeđu je prekinuo u četvrtak.

2024 © - Vesti online