Petak 22.04.2011.
16:11
Beta

Nikolić: Odluka o štrajku na Uskrs

Tomislav Nikolić

"Pritisak je veliki, ali još nisam odlučio šta ću. Ionako je post u toku. Za Uskrs će se videti da li ću ja biti jedini Srbin koji ne jede uskršnja jaja", rekao je Nikolić novinarima u Beogradskom kliničko bolničkom centru.

Komentarišući poruku komesara Evropske unije za proširenje Štefana Filea da je potrebno da se uključi u institucije i uspostavi dijalog, on je rekao da naprednjaci nisu  nikad izašli iz okvira institucionalne borbe, a da je on proteklih dana vodio dijalog sam sa sobom.

"Tadić me je posetio, ali to nije bio dijalog, jer iz dijaloga izlaze rezultati", rekao je Nikolić i dodao da je predsedniku Srbije Borisu Tadiću na početku štrajka izneo svoje mišljenje,  a da ga je on molio da prekine štrajk.

On je poručio da SNS "nastavlja svoju borbu na isti način" i pozvao opozicione stranke koje žele promenu vlasti da se okupe oko naprednjaka.

"Mi smo sve svoje rekli i oni su sve svoje rekli. Biće izbora kad tad", rekao je Nikolić, a kako je dodao, zbog svega što se dešavalo proteklih dana više niko neće moći da kaže da će naprednjaci posle izbora stupiti u savez sa demokratama.

Nikolić je kazao da je proteklih dana "mnogo razmišljao i zaključio da nije izgubio ništa osim kilograma".

Lider SNS-a je štrajk glađu i žeđu počeo u subotu, 16. aprila, sa zahtevom da budu raspisani prevremeni izbori. On je štrajk žeđu prekinuo juče.

2024 © - Vesti online