Petak 22.04.2011.
13:48
Beta, Vestionline

Obama dozvolio "predatore" u Libiji, prevarilo ga loše vreme

Bespilotna letelica "predator"
 

Prva takva misija od dobijanja Obaminog odobrenja pokušana je već u petak, ali su letelice morale da budu vraćene zbog loših vremenskih uslova (velika oblačnost), izjavio je na konferenciji za novinare zamenik načelnika Generalštaba Džejms Kartrajt, ne navodeći koje su to ciljeve letelice "predator" imale.


- Predsednik Obama izjavio je da je spreman da koristimo ono u čemu imamo imamo određene jedinstvene prednosti. Zapravo, odobrio je korišćenje "predatora" - rekao je na istoj konferenciji američki ministar odbrane Robert Gejts.


Mekejn u Bengaziju

Američki senator Džon Mekejn, koji je u petak doputovao u Bengaziji, izjavio je
da su za njega pobunjenici koji se bore protiv režima libijskog idera Moamera Gadafija "heroji".


Mekejn, republikanski senator i kandidat na predsedničkim izborima SAD 2008. godine, rekao je da namerava da se sastane s članovima opozicionog Nacionalnog saveta, koje ima sedište u Benagziju, na istoku zemlje pod kontorolom protivnika režima, kao i pripadnicima snaga koji se bore protiv Gadafija.


Američki zvaničnik, kako prenosi agencija AP, kreće se Bangazijem u posebom oklopnom džipu, a na ulicama tog grada pozdravilo ga je oko 50 Libijaca koji su mahali američkim zastavama, uzvikujući "Slobodna Libija, Gadafi odlazi, hvala Ameriko, hvala Obama" i "Zlikovac Gadafi je otišao, Mekejn je ovde".

2024 © - Vesti online