Petak 22.04.2011.
10:41 >> 16:13h
Beta

SNS: Tomo, lideru naš, prekini štrajk

Supruga uz Tomislava Nikolića


Vučić je na konferenciji za novinare rekao da za SNS više nije bitan datum odžavanja izbora ali da će ta stranka nastaviti i narednih dana borbu za promene i "otpor režimu".

Tomo, prestani zbog Evrope

 

Evropski komesar za proširenje Štefan File zamolio pismom predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića da još jednom razmisli o prekidu štrajka, naglašavajući da je proces evrointegracija Srbije sveobuhvatan i da ne može biti uspešan bez pune posvećenosti Vlade, opozicije i civilnog društva i bez kompromisa.

Štefan File

U pismu, koje je SNS podelila novinarima, ističe se da je 2011. godina posebna, jer je godina realne mogućnosti za Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana da učine ključni iskorak na svom putu evrointegracija.


"Duboko sam uveren da je proces evrointegracija Zapadnog Balkana pitanje kredibiliteta. Kredibilitet zemalja kandidata, kao i potencijalnih kandidata se temelji na primeni neophodnih reformi i dostavljanju rezultata, dok se sa naše strane kredibilitet može formulisati kao jednostavan prinicip: čim vi ispunite i mi ispunjavamo", navodi se u pismu Filea.


Ovaj proces je, međutim, tako sveobuhvatan i pun izazova, da se nikako ne može svesti na vladino puko ispunjavanje naših kriterijuma, naveo je evropski komesar u pismu koje je podelila SNS.


"Evropska integracija Srbije ne može biti uspešna bez pune posvećenosti Vlade, opozicije i civilnog društva. Drugim rečima, velika većina srpskog društva mora aktivno da radi na prevazilaženju poteškoća, a zbog sveukupnog zajedničkog cilja, na tom putu se često moraju postići veoma teški kompromisi", ocenio je File.


"Dok u potpunosti poštujem Vaše lične osluke, pozivam Vas da nastavite politički dijalog u okvoru postojećih institucija i da pronađete kompromise, koji su od vitalne važnosti za evropintegracije Srbije", navodi se u pismu.


Cilj je vredan toga i svaki dan je važan, ukazao je File i dodao da građani Srbije imaju različita politička opredeljenja, ali je krajnji cilj bolji život za celo društvo i mesto Srbije u porodici naroda Evropske unije.

Nikolić stabilno, uz uzimanje tečnosti

Vitalne funkcije lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića su stabilne i on postepeno uzima tečnost, izjavio je u petak član konzilijuma koji brine o Nikoliću, internista Ljubomir Ilić.

Ilić je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru rekao da se Nikoliću tečnost i dalje nadoknađuje i intravenskim putem.


"Nikolić još nije prekinuo štrajk glađu", kazao je Ilić i dodao da se stanje lidera naprednjaka "kontinuirano prati i nadzire".


Naredno obraćanje lekarskog konzilijuma koji brine o Tomislavu Nikoliću predviđeno je za subotu u 9 časova.

2024 © - Vesti online